دکتر اینترنتی

مطالب متنوع پزشکی و آموزشی

دکتر اینترنتی

مطالب متنوع پزشکی و آموزشی

توده های حجیم چربی مانعی بزرگ برای لاغری

بالارفتن چربی در بدن موجب اضافه وزن و افزایش توده چربی باعث حجیم شدن اندام خواهد شد و با جمع شدن چربی در قسمت های مختلف بدن نمی توان به آسانی لاغری را تجربه کرد و برای کاهش وزن با مشکل روبه رو خواهیم شد

در افراد چاق سلول‌های چربی بیشتر از سلول‌های سفید است و این امر سبب ذخیره چربی زیاد در این سلول‌ها و در نتیجه چاقی افراد می‌شود. سلول‌های چربی قهوه‌ای که در تولید گرما و سوزاندن چربی بدن به ما کمک می‌کند در افراد چاق تعدادشان به مراتب کمتر از سلول‌های چربی معمولی است.
براساس تحقیقات صورت گرفته، در بدن افراد چاق یک نوع پروتئین به نام SLR11 به سرکوب حرارت در بافت چربی پرداخته و سبب چاق ماندن فرد می‌شود. این گروه مطالعاتی با انجام آزمایشی بر روی مو‌ش‌ها دریافتند که موش‌هایی که به رژیم غذایی با کالری بالا می‌پردازند در برابر تولید این پروتئین بدنشان واکنش نشان داده و سریع‌تر لاغر می‌شوند.
ژن‌هایی که در بافت قهوه‌ای وجود دارند در بافت‌های سلول‌های سفید فعال‌تر هستند و این مسئله در افرادی که BMI بالایی دارند بیشتر صدق می‌کند و افراد چاق به دلیل سخت‌تر لاغر شدن و سوختن چربی دیرتر اندام مناسبی پیدا می‌کنند.
پروتئین SLR11 به گیرنده‌های خاص در سلول چربی متصل است و افرادی که در سطح خونشان این نوع پروتئین زیاد باشد. دیرتر لاغر می‌شوند و پروتئین SLR11 نقش مؤثر در جهت اتلاف انرژی برای سوزاندن چربی در افراد دارد.
به گفته دکتر اندرو ویلت از مؤسسه ولکام تراست MRG علوم متابولیک کمبریج لندن، این کشف به ما کمک می‌کند که علت بالا بودن وزن افراد چاق را به ما کاملاً معین می‌کند و افرادی که پروتئین SLR11 را در بدنشان دارند به راحتی لاغر نشده مگر علاقه‌ زیادی به این کار و یا به بیماری دیابت و اختلالات متابولیک گرفتار باشند.
درمان چاقی و دیابت از طریق متابولیسم سلول‌های چربی به دست می‌آید و افرادی که مواد مغذی متفاوتی مصرف می‌کنند به رشد و توسعه چربی و سلول‌های آن و همچنین تولید انرژی کمک بزرگی می‌کنند.

پیشگیری از بروز مشکلات در کبد

برای حفظ سلامت کبدتان بهتر است از عواملی که موجب نارسایی در آن می شوند دوری کنید و در جهت بهبود عملکرد آن قدم بردارید و اجازه ندهید به این عضو در بدنتان آسیبی وارد شود چون نارسایی کبد پیامدهای ناگواری برایتان خواهد داشت

 کبد دومین عضو چند کارکردی در بدن است. به طوری که هر آنچه می‌خوریم یا می‌نوشیم توسط این عضو از بدن پردازش می‌شود. کبد خوراکی‌ها و نوشیدنی‌ها را به انرژی و مواد مغذی برای بدن تبدیل می‌کند و مواد مضر را نیز فیلتر می‌نماید.

قرار گرفتن در معرض برخی ویروس‌ها یا مواد شیمیایی ممکن است منجر به نارسایی کبدی شود. در افراد با آسیب‌های کبدی، عملکرد صحیح کبد متوقف می‌شود.

نارسایی کبدی یک بیماری جدی است و باید بالافاصله در مورد آن درمان صورت گیرد. نارسایی حاد کبدی یعنی از دست دادن عملکرد کبد ظرف چند هفته یا حتی چند روز. این عارضه ممکن است به طور ناگهانی و حتی بدون هیچ گونه هشدار قبلی اتفاق بیفتد. علل شایع نارسایی کبدی حاد شامل مسمومیت به دلیل مصرف بیش از حد قرص‌های مسکن مانند استامینوفن است. اما نارسایی مزمن کبد بسیار کندتر اتفاق می افتد و می‌تواند ماه‌ها و سالها طول بکشد. نارسایی مزمن کبدی یا سیروز کبدی به دلیل مصرف طولانی مدت الکل بروز می‌کند و بافت سالم کبد از بین می‌رود.
تهوع، کاهش اشتها، خستگی، اسهال، زردی، کاهش وزن، کبودی یا خونریزی، خارش، آدم و یا تجمع مایع در پاها، آسیت و یا تجمع مایع در شکم از علائم نارسایی کبدی است.

در تشخیص این نارسایی، سابقه سوء مصرف الکل، اختلالات ژنتیکی، و یا شرایط دیگر پزشکی بررسی می‌شود. درمان نیز بستگی به مرحله بیماری دارد.

یکی از ساده‌ترین راه‌ها برای جلوگیری از نارسایی کبدی، پرهیز از نوشیدن الکل است. سایر اقدامات پیشگیرانه عبارتند از: تزریق واکسن هپاتیت و حفاظت از پوست در برابر مواد شیمیایی سمی.

healthline

نداشتن تناسب اندام به این دلایل

چرا برخی افراد هر کاری می کنند لاغر نمی شوند و به تناسب اندام دست نمی یابند و این امر مانند یک رویا برایشان دست نیافتنی به نظر میرسد چه عواملی باعث عدم موفقیت آن ها می شوند توصیه متخصصین تغذیه برای آنان چیست؟

دکتر پیام فرح‌بخش متخصص تغذیه گفت: چاقی‌ها به صورت سیبی و گلابی در فرد نمایان می‌شود. که اکثراً در مردان به صورت سیبی شکل و در خانم‌ها به صورت گلابی‌ شکل دیده می‌شود.
وی ادامه داد: در چاقی‌های سیبی شکل چربی در قسمت کمر و در گلابی‌ شکل در ناحیه‌ی پهلو، زیر شکم و ران چربی جمع می‌شود.
این متخصص تغذیه بیان کرد: هنگامی که شخصی شروع به چاق شدن می‌کند چربی‌ها ابتدا در ناحیه‌ی شکم و پهلو و سپس در ناحیه‌ ران‌ها تجمع می‌کند.
وی اظهار کرد: البته افرادی که چاقی مفرط دارند در ناحیه بازو، سینه و صورت هم مشاهده می‌شود اما گاهی با افزایش سن این چربی‌ها مقاوم می‌شوند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: بسیاری از خانم‌ها بعد از مدتی که از رژیم غذایی‌شان می‌گذرد به علت این که وزن‌شان به صورت آهسته کم می‌شود و یا کاهشی مشاهده نمی‌شود خسته شده و رژیم خود را رها می‌کنند که این منجر به چاقی در آن‌ها می‌شود.
وی تصریح کرد: چربی‌هایی که دوباره بر می‌گردند معمولاً نسبت به چربی‌های قدیمی مقاوم می‌باشد، بنابراین غیر از آب نشدن چربی‌ها سبب بدفرم شدن بدن فرد هم می‌شود.
این متخصص در مورد افرادی که ورزش کردن را بعد از مدتی رها می‌کنند، گفت: هنگامی که فرد پس از مدتی فعالیت‌های ورزشی خود را رها می‌کند سوخت و ساز بدنشان کاهش یافته اما از لحاظ خوردن مواد غذایی هیچ تغییری در برنامه غذایی خود صورت نگرفته است بنابراین منجر به چاقی در فرد شده است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: خانم‌هایی که از چربی‌های اضافه در نواحی کمر و لگن شکایت دارند. باید حتماً به متخصصین تغذیه مراجعه نمایند تا با استفاده از الگوی تغذیه صحیح به وزن ایده‌آل خود برسند.
باشگاه خبرنگاران جوان

افتادگی و بد فرمی عضلات

چرا گاهی اوقات دچار شلی عضلات می شویم و این امر از کجا منشا میگیرد عضلاتی که افتاده و شل می شوند به چه علت به این حالت در می آیند بهترین روش های رفع این حالت در اندام ها کدامند و چگونه می توان به آن ها فرم داد

به طور منظم برای ورزش به باشگاه می روید و از طرفی مراقب خورد و خوراک خود هستید، اما زمانی که در آینه نگاه می کنید متوجه افتادگی پوست خود می شوید. آب شدن عضلات یعنی کاهش قدرت بدنی و کیفیت زندگی. اختلالی به نام سارکوپنیا (Sarco Penia) باعث کاهش تدریجی عضلات می شود. پس از 40سالگی هر سال حجمی از عضله از بین می رود که برخی عادت ها می تواند این روند را سرعت ببخشد.

مصرف پروتئین را به تأخیر می اندازید
به گزارش سلامت نیوز به نقل از روزنامه خراسان، برای لحظه ای تصور کنید اگر مصالح ساختمان در روز آخر پروژه کاری به دست سازندگان آن برسد، تا چه اندازه کارشان به تعویق می افتد. وقتی شما برای صبحانه، کربوهیدرات هایی مانند نان تست یا برشتوک شیرین و برای شام، گوشت سرخ کرده مصرف می کنید، در واقع در لحظه آخر ماده کلیدی را برای عضله سازی به بدن عرضه می کنید!

طی یک بررسی، محققان از گروهی از داوطلبان خواستند تا 90گرم پروتئین در روز را به دو طریق متفاوت مصرف کنند. هنگامی که هر کدام 30گرم پروتئین در وعده صبحانه، ناهار و شام مصرف کردند با 25درصد افزایش بیشتر سنتز پروتئین عضلانی مواجه شدند. این اولین گام برای بازسازی و ترمیم عضله جدید بود. اما در مرحله ای که داوطلبان 10گرم پروتئین در وعده صبحانه، 15گرم در وعده ناهار و 65گرم در وعده شام مصرف کردند، میزان عضله سازی و ترمیم آن چندان قابل توجه نبود. بنابراین سعی کنید در وعده صبحانه، ماست چکیده یا تخم مرغ را جایگزین بخشی از کربوهیدرات کنید تا دریافت پروتئین به طور مساوی طی روز تقسیم شود. طی 30 تا 60دقیقه پس از ورزش کردن، حداقل 10 تا 15گرم پروتئین مصرف کنید تا قدرت عضله سازی به حداکثر برسد.

میوه و سبزی مصرف نمی کنید
پروتئین به عنوان یک ریزمغذی عضله ساز به حساب می آید. اما مواد غذایی غنی از پروتئین مانند ماهی، گوشت و پنیر همراه با غلات تصفیه شده و نمک، در بدن اسید تولید می کند که به مرور زمان می تواند عضله را از بین ببرد. خوشبختانه طبیعت، درمانی در اختیارمان گذاشته است میوه و سبزی، پتاسیم و منیزیم این اسیدها را خنثی و از بافت عضلانی محافظت می کند. سعی کنید روزی حداقل 3 پیمانه سبزی و 2 پیمانه میوه مصرف کنید.

نوع ورزش را تغییر نمی دهید
تردیدی نیست که برای ساخت عضله، انجام ورزش ضروری است. اما اگر مدت هاست که مثلا همان وزنه 2.5کیلوگرمی را بلند می کنید، با افزایش سن دچار حالتی می شوید که بدن افت می کند. برای افزایش قدرت بدنی، باید ورزش و تمرینات خود را افزایش دهید و کمی آن را سنگین تر کنید. اگر ورزش مقاومتی را تازه شروع کرده اید، با تمرین با وزنه پاها، لگن، کمر، سینه، شکم، شانه و دست ها را تقویت کنید. از وزنه هایی استفاده کنیدکه می توانید 10 یا 12 بار آن را بلند کنید.

به خواب اهمیت نمی دهید
برای تقویت عضلات تنها کار کردن با وزنه کافی نیست. پس از کار با وزنه، بدن نیاز به استراحت دارد تا بتواند عضله را ترمیم کند و عضله جدید بسازد. عمده این بازسازی هنگام خواب رخ می دهد. محققان، روزی حداقل 7 ساعت خواب را توصیه می کنند. اما برخی افراد نیاز به خواب بیشتری دارند. چند ساعت قبل از خواب، تلویزیون را خاموش کنید و با خواندن کتاب، گوش دادن به موسیقی یا گرفتن دوش، برای خود آرامش ایجاد کنید.

منبع:MSN