محققان دانشگاه هاوایی می گویند نتایج یک مطالعه که به تازگی صورت گرفته نشان می دهد که مصرف میوه و سبزیجات فراوان خطر ابتلا به نوع مهاجم سرطان مثانه را در زنان کاهش می دهد.
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، در این مطالعه محققان اطلاعات پرونده ۱۸۵ هزار و ۸۸۵ فرد بزرگسال را به مدت ۵/۱۲ سال بررسی کردند.
در مدت انجام این مطالعه ۱۵۲ زن و ۴۲۹ مرد به سرطان مثانه مبتلا شدند.
محققان در این بررسی متوجه شدند، زنانی که سبزی و میوه بیشتری مصرف کرده بودند کمترین میزان خطر ابتلا به سرطان مثانه را داشتند.
این مطالعه نشان داد: خطر ابتلا به سرطان مثانه در زنانی که سبزیجات زرد و نارنجی مصرف می کنند ۵۲ درصد کمتر از دیگر زنان است.
همچنین زنانی که میزان مصرف روزانه ویتامین های A ، C ، E در آنان بیشتر بود، کمترین میزان خطر ابتلا به سرطان مثانه را داشتند.
این در حالی است که هیچ ارتباط معناداری میان مصرف سبزی و میوه و ابتلا به سرطان مهاجم مثانه در مردان مشاهده نشد.
دکتر سونگ یی.پارک که ریاست محققان دانشگاه هاوایی را در این مطالعه بر عهده داشت، گفت: این مطالعه نشان می دهد مصرف میوه و سبزی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان بسیار مفید است.
سرطان مثانه یکی از انواع سرطانهای سلولهای پوششی است. سرطان مثانه دومین سرطان شایع دستگاه ادراری-تناسلی است. سن متوسط برای تشیخیص کانسر مثانه ۶۵ سالگی است.
میزان بروز سرطان مثانه در مردان بیشتر است. سرطان مثانه در سفیدپوستان بیش از سیاهپوستان مشاهده میشود.