دکتر اینترنتی

مطالب متنوع پزشکی و آموزشی

دکتر اینترنتی

مطالب متنوع پزشکی و آموزشی

جینسیگ

یکی از گیاهان نیروبخش و مقوی که شهرت فوق العاده ای در دنیا دارد این گیاه را گیاه جوانی یا نوشدارو نامیده اند .

گیاهی است چند ساله به بلندی تا 80 سانتمیتر، دارای برگ هایی مشتمل بر 5 برگچه نوک تیز دندانه دار ، که دو برگچه پایینی کوچکتر از بقیه می باشند .

گل های آن به صورتی چتری مجتمع شده و به تعداد 15 تا 20 عدد در هر چتر است ریشه گیاه که در قسمت مستعمل آن می باشد دراز ، ضخیم یک شاخه یا منشعب و دو شاخه ، طول آن یک متر و بیشتر و قطر آن در ناحیه یقه گیاه تا 10 الی 20 سانتی متر تخمین زده می شود .

پوست خارجی ریشه گیاه به زرد رنگ ، طعم آن کمی شیرین ، شبیه مغز ریشه شیرین بیان است . البته در بعضی گونه ها اندکی تلخ گزارش شده است .ریشه های مسن و غیرپرورشی دارای ارزش دارویی فوق العاده بیشتری است و هر مقدار که از عمر آن می گذرد خاصیت درمانی بیشتری پیدا خواهد کرد بهترین سن برای استفاده از جینسینگ ، جینسینگ با طول عمر 6 سال است .

(این گیاه شباهت زیادی به هویج داشته و با نوع و رنگ های مختلف وارد کشور ایران می شود که بهترین نوع آن جین سینگ قرمز است که رنگ آن آلبالویی بوده و بیشترین مصرف را از گذشته تا به امروز داشته نوع دوم آن جین سینگ سفید است که کرم رنگ بوده و هر دوی معرفی شده اندازه ای بین 15 تا 20 سانتی متر دارند ).

جین سینگ پرمصرف ترین گیاه در طب سنتی است و در حال حاضر تقش مهمی در این زمینه دارد . انواع مختلف آن بیش از 2000 سال است که در پزشکی استفاده می شود. مرغوبترین نوع جینسینگ نوع کره ای آن است .

این گیاه دارای ویتامین های B و ویتامین D و سرشار از ویتامین‌ A و فلز روی می باشد .

جین سینگ طبیعت گرم و خشک دارد :

خواص درمانی :

تقویت عمومی : ، مصرف جین سینگ نیرو و توانایی ایجاد می کند تا در دوران نقاهت پس از بیماری ، بی نظمی های غده های بدن و ضعف اعصاب از بین رود. متابولیسم قندها و هیدراتهای کربن در بدن را منظم می کند و موجب می شود که مصرف اکسیژن به طور مداوم و عادی انجام گیرد برای این منظور می‌توان 20 گرم جینسینگ را خرد کرده همراه با 1 لیوان آب جوش دم کرده تا سرد شدن آن صبر کرده و سپس صاف نموده و با 100 گرم عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق مرباخوری میل کنند. همچنین برای آرام کردن اشخاصی که ناراحتی های روانی دارند ، بسیار نافع است و یک نوع مسکن موثر برای مغز می باشد.

تقویت اعصاب ، شاداب کننده : مقداری آب را بجوشانید و ترجیحا این کار را در ظروف غیر فلزی مانند قوری لعابی یا چینی یا پیرکس انجام دهید. مقداری از ریشه خشک شده ی جینسینگ (حدود 5 تا 10 گرم )1 لیوان آب جوش اضافه کنید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا مدت 20 تا 30 دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل می توانید بیشتر از این مدت نیز آن را دم کنید، تا جایی که آب به نصف مقدار اولیه اش برسد. حال صبر کنید تا چای کمی سرد شود و دمای آن به دمای اتاق برسد(این توصیه ای است که در طب سنتی چین به آن اشاره شده و پیشنهاد شده است که چای به صورت ولرم نوشیده شود).بهتر است که روزانه، 1 یا 2 فنجان از این چای بنوشید توجه کنید که ریشه ها در هنگام تهیه چای آن و نیز تا پایان مرحله خنک شدن، باید در داخل قوری بمانند.

تقویت قوای جنسی : 5 گرم جینسینگ، 10 گرم خولنجان، 5 گرم زنجبیل را آسیاب کرده روزی 2 گرم دم‌کرده با عسل شیرین نموده میل شود.

 

تقویت حافظه : برای تقویت حافظه 20 گرم جینسینگ، 10 گرم زیره سیاه، 10 گرم آرد جوانه گندم را با 100 گرم شهد خرما مخلوط کرده هر صبح ناشتا 1 قاشق مرباخوری میل شود.

 

جینسیگ

یکی از گیاهان نیروبخش و مقوی که شهرت فوق العاده ای در دنیا دارد این گیاه را گیاه جوانی یا نوشدارو نامیده اند .

گیاهی است چند ساله به بلندی تا 80 سانتمیتر، دارای برگ هایی مشتمل بر 5 برگچه نوک تیز دندانه دار ، که دو برگچه پایینی کوچکتر از بقیه می باشند .

گل های آن به صورتی چتری مجتمع شده و به تعداد 15 تا 20 عدد در هر چتر است ریشه گیاه که در قسمت مستعمل آن می باشد دراز ، ضخیم یک شاخه یا منشعب و دو شاخه ، طول آن یک متر و بیشتر و قطر آن در ناحیه یقه گیاه تا 10 الی 20 سانتی متر تخمین زده می شود .

پوست خارجی ریشه گیاه به زرد رنگ ، طعم آن کمی شیرین ، شبیه مغز ریشه شیرین بیان است . البته در بعضی گونه ها اندکی تلخ گزارش شده است .ریشه های مسن و غیرپرورشی دارای ارزش دارویی فوق العاده بیشتری است و هر مقدار که از عمر آن می گذرد خاصیت درمانی بیشتری پیدا خواهد کرد بهترین سن برای استفاده از جینسینگ ، جینسینگ با طول عمر 6 سال است .

(این گیاه شباهت زیادی به هویج داشته و با نوع و رنگ های مختلف وارد کشور ایران می شود که بهترین نوع آن جین سینگ قرمز است که رنگ آن آلبالویی بوده و بیشترین مصرف را از گذشته تا به امروز داشته نوع دوم آن جین سینگ سفید است که کرم رنگ بوده و هر دوی معرفی شده اندازه ای بین 15 تا 20 سانتی متر دارند ).

جین سینگ پرمصرف ترین گیاه در طب سنتی است و در حال حاضر تقش مهمی در این زمینه دارد . انواع مختلف آن بیش از 2000 سال است که در پزشکی استفاده می شود. مرغوبترین نوع جینسینگ نوع کره ای آن است .

این گیاه دارای ویتامین های B و ویتامین D و سرشار از ویتامین‌ A و فلز روی می باشد .

جین سینگ طبیعت گرم و خشک دارد :

خواص درمانی :

تقویت عمومی : ، مصرف جین سینگ نیرو و توانایی ایجاد می کند تا در دوران نقاهت پس از بیماری ، بی نظمی های غده های بدن و ضعف اعصاب از بین رود. متابولیسم قندها و هیدراتهای کربن در بدن را منظم می کند و موجب می شود که مصرف اکسیژن به طور مداوم و عادی انجام گیرد برای این منظور می‌توان 20 گرم جینسینگ را خرد کرده همراه با 1 لیوان آب جوش دم کرده تا سرد شدن آن صبر کرده و سپس صاف نموده و با 100 گرم عسل مخلوط کرده روزی یک قاشق مرباخوری میل کنند. همچنین برای آرام کردن اشخاصی که ناراحتی های روانی دارند ، بسیار نافع است و یک نوع مسکن موثر برای مغز می باشد.

تقویت اعصاب ، شاداب کننده : مقداری آب را بجوشانید و ترجیحا این کار را در ظروف غیر فلزی مانند قوری لعابی یا چینی یا پیرکس انجام دهید. مقداری از ریشه خشک شده ی جینسینگ (حدود 5 تا 10 گرم )1 لیوان آب جوش اضافه کنید. سپس شعله را کم کنید و اجازه دهید تا مدت 20 تا 30 دقیقه دم بکشد. در صورت تمایل می توانید بیشتر از این مدت نیز آن را دم کنید، تا جایی که آب به نصف مقدار اولیه اش برسد. حال صبر کنید تا چای کمی سرد شود و دمای آن به دمای اتاق برسد(این توصیه ای است که در طب سنتی چین به آن اشاره شده و پیشنهاد شده است که چای به صورت ولرم نوشیده شود).بهتر است که روزانه، 1 یا 2 فنجان از این چای بنوشید توجه کنید که ریشه ها در هنگام تهیه چای آن و نیز تا پایان مرحله خنک شدن، باید در داخل قوری بمانند.

تقویت قوای جنسی : 5 گرم جینسینگ، 10 گرم خولنجان، 5 گرم زنجبیل را آسیاب کرده روزی 2 گرم دم‌کرده با عسل شیرین نموده میل شود.

 

تقویت حافظه : برای تقویت حافظه 20 گرم جینسینگ، 10 گرم زیره سیاه، 10 گرم آرد جوانه گندم را با 100 گرم شهد خرما مخلوط کرده هر صبح ناشتا 1 قاشق مرباخوری میل شود.

 

در مورد جینسینگ

گر شما به سلامتی خود ارزش قائل می شوید حتما مصرف جینسینگ پادشاه گیاهان را به وعده های غذایی خود اضافه کنید .....

ریشه ای بزرگ و گوشتی داشته و طول آن بهcm 7-5 می رسد.

ضخامت ریشه در حدود cm5/2-1 می باشد و بخش اصلی آن حالتی دوکی شکل و معمولاً 2 شاخه در انتها را به خود می گیرد.

معمولاً ریشه چه های کوچکی نیز از اطراف آن به سمت خارج رشد و نمو می کنند ، ریشه این گیاهان در بین دوران 3 تا10 سالگی گیاه قابل برداشت است و در صورت گذشت سالیان بسیار دراز به تدریج فرسوده شده و تغییر شکل می دهد و می تواند منفذدار و چوبی شود.

محدوده رنگی در بین ریشه این گیاه از زرد بسیار کم رنگ مایل به سفید تا خرمایی و قهوه ای در انواع آمریکایی آن مشاهده می شود .

این گیاه به نوبه خود بسیار زیبا و جذاب بوده دارای ساقه ای بر افراشته با ارتفاعی که می تواند به یک فوت نیز برسد و برگ های سبز رنگ با کناره های مضرس، میوه ای مشابه به تمشک یا شاتوت با تجمع خوشه ای مشابه، به رنگ قرمز روشن در لابلای برگ های نسبتاً پهن و زیبای آن جلب توجه می کند .

که همه این ها ظاهری بسیار دوست داشتنی به این گیاه سودمند بخشیده اند. البته تا کنون استفاده عمده تنها از ریشه این گیاه صورت گرفته است و سایر بخش های آن مصارف دارویی از نظر عملمی ندارد .

اگر چه جینسینگ بیش از 4000 سال است که مورد استفاده قرار می گیرد و نام آن به عنوان ارزنده ترین و محبوب ترین گیاه در میان نوشته های بدست آمده از 2000 سال پیش در چین قابل رویت می باشد، اولین بار توسط یک گیاه شناس به نام Collinson در سال 1740به جامعه علمی انگلیس شناسانده شد.

گذشته از آن استفاده جینسینگ به صورت مدرن تر از قرن 19 همزمان با ارائه مقاله ای از جانب یک کشیش آغاز شد. او که به عنوان مبلغی مذهبی پا به سرزمین چین نهاده بود پس از آشنایی با فواید این گیاه اعجاب آور مقاله ای در مورد خواص درمانی آن با عنوان ” شرحی در باره گیاهی تاتاری با عنوان جینسینگ “ منتشر ساخت که نقش بسزایی را در شناساندن این گیاه به مردمان دیگر کشورها ایفا کرد.

نام جینسینگ به طیف وسیع و نسبتا ًمتمایزی از گونه هایی با ظاهری متفاوت و خواص درمانی نسبتاً گوناگون که چگونگی پرورش واقلیم زیست آن ها نیز تا حدی با یکدیگر فرق می کند، اطلاق می شود ولی به طور کلی همه این گیاهان در خانواده ای با نام Araliaceae) ) جا می گیرند. حال در اینجا برای آن که در یابیم کدامیک از این گیاهان را می توان به عنوان جینسینگ حقیقی بر شمرد به ذکر پاره ای از خواص تعدادی از معروفترین انواع این گیاهان می پردازیم. 
بهتر است مصرف این گیاه در طول دوران بارداری متوقف شود.

اخیرا کشف شده است که ژرمانیوم موجود در ریشه جینسینگ دارای اثرات قوی دی هیدروژنی است و از این روبرای فعالیت های اصلی بدن و ارگان های آن مثل کبد، مفید می باشد.

میزان مورد استفاده : 1 الی 5 گرم از ریشه جینسینگ به صورت روزانه برای بیش از ماه توصیه می شود.

تا کنون عوارض جانبی شناخته شده ای برای مصرف این چنینی این گیاه گزارش نشده است.

 

طریقه مصرف جینسینگ :

ریشه خشک شده این گیاه سال هاست که مورد استفاده خوراکی افراد قرار می گیرد. این ریشه خشک شده

می تواند به تنهایی به صورت دم کرده ( جوشانده و چای ) یا به عنوان بخشی از یک نوشیدنی دم شده گیاهی همراه با سایر گیاهان و یا حتی به صورت افزودنی به سوپ یا به شکل قرص مورد مصرف قرار بگیرد. اما رایج ترین شکل استفاده از آن، به صورت دم کرده و چای یا به صورت عصاره ( شیره ) می باشد.

هم چنین ریشه خشک شده این گیاه می تواند به تنهایی یا همراه با سایر مواد غذایی چون عسل، مورد استفاده

قرار گیرد. پودر ریشه این گیاه را می توان به سایر غذاها اضافه کرده یا به صورت کپسول هایی درآورد و در طول روز از آن ها استفاده کرد.

تهیه چای جینسینگ:

برای تهیه چای جینسینگ، میزان مناسبی آب را بجوشانید و ترجیحا این کار را در ظروف غیر فلزی همچون قوری های لعابی یا چینی انجام دهید. مقداری از ریشه خشک شده را به آن اضافه کنید ( در حدود 3-1 گرم ) سپس شعله را کم کرده و اجازه دهید تا به مدت 20 تا 30 دقیقه بجوشد. در صورت تمایل می توانید بیشتر از این مدت نیز آن را بجوشانید تا جایی که آب به نصف مقدار اولیه اش برسد.