منبع:
مهم است که به یاد داشته باشید که آنتیبیوتیکها تنها بر عفونتهای باکتریایی موثرند و بر عفونتهای ویروسی بیتاثیرند.
نکات زیر به افتراق دادن میان عفونت باکتریایی و ویروسی کمک میکند:
• بیماری ناشی از ویروس معمولا بیش از 10 رو زطول نمیکشد، در حالیکه علائم عفونتهای باکتریایی بیش از دو هفته طول میکشد.
• علائمی مانند سرفه خشک، آبریزش بینی، گلودرد، دردهای مبهم بدنی، و لرز معمولا ناشی از ویروسها هستند.
• گلودرد بدون تب بالا در بزرگسالان معمولا ناشی از عفونت ویروسی است.
• سرفه مکرر، درجه حرارت مداوم بالای بدن، و ترشح چرکی از بینی معمولا ناشی از عفونت باکتریایی است، به خصوص اگر بیش از 3 هفته طول بکشد.
اگر عفونت بیمار ویروسی باشد نیاز به دارو درمانی نیست، استراحت، مصرف مایعات و داروهایی که صرفا علامت درمانی می کنند به بیمار کمک می کند.
وی گفت: پاتوژنهای مختلفی در عفونتهای دستگاه تنفسی دخیل می باشند که از همه شایعتر آن استریتوکوک پنومونی است.
این داروساز بالینی تصریح کرد: در سالمندان حتی گرفتاری هایی با باکتریهای گرم منفی هم میبینیم، نکته مهم این است که باید دید که با کدام یک از انواع عفونتها مواجه هستیم . ریسک فاکتورهای آن چیست، تا براساس آن تصمیم بگیریم که نیاز به آنتیبیوتیک وجود دارد یا نه و یا کدام آنتیبیوتیک استفاده کنیم.
محبی تصریح کرد: اگر عفونت بیمار ویروسی باشد نیاز به دارودرمانی ندارد، استراحت و مصرف مایعات و داروهایی که صرفا علامت درمانی میکنند به بیمار کمک می کند.
منبع:http://www.momtaznews.com/%D8%B9%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AA-%D9%88%DB%8C%D8%B1%D9%88%D8%B3%DB%8C-%D9%86%DB%8C%D8%A7%D8%B2-%D8%A8%D9%87-%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D9%88-%D8%AF%D8%B1%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C-%D9%86%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%AF/
کورتیزول (هورمون استرس) یکی از هورمونهای مهم بدن است که توسط غدّههای آدرنال ترشح میشود و در فعالیتهای زیر دخالت دارد:
کورتیزول به طور طبیعی صبحها در بالاترین سطح و شبها در پائینترین سطح، در بدن وجود دارد.
ترشح کورتیزول در جریان واکنش بدن به استرس، در سطح بالایی صورت میگیرد و نیز به دلیل آن که کورتیزول مسئول چند تغییر مربوط به استرس در بدن است به آن «هورمون استرس» گفته میشود.
کمی افزایش کورتیزول در بدن، تأثیرات مثبتی به دنبال دارد که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
با وجودی که کورتیزول، بخش مهم و مفیدی از واکنش بدن به استرس است، امّا نکته مهم این است که واکنش آرامشی بدن نیز باید فعّال گردد تا کارکرد بدن بتواند به حالت طبیعی و عادی باز گردد.
متأسفانه در محیط پراسترس کنونی ما، واکنش بدن به استرس آنقدر زیاد فعّال میگردد که غالباً فرصت لازم برای بازگشت به حالت طبیعی و عادی به دست نمیآید و بدین خاطر است که استرسها تبدیل به استرس مزمن میگردند.
نشان داده شده است که وجود سطح بالا و طولانی کورتیزول در جریان خون (آنچنان که در استرس مزمن پیش میآید) دارای تأثیرات منفی است، مانند:
برای نگهداری کورتیزول در سطحی مناسب و تحت کنترل، باید واکنشهای آرامشی بدن پس از هر واکنش به استرس، فعّال گردد.
شما میتوانید یاد بگیرید که چگونه با استفاده از روشهای مختلف مدیریت استرس به بدن خود آرامش ببخشید و نیز میتوانید به منظور کاهش استرسهای محیطی، سبک زندگی خود را تغییر دهید. بسیاری از افراد، روشهای زیر را برای آرامش یافتن و حفظ سطح مناسب کورتیزول بدن، مناسب و کمک کننده یافتهاند:
میزان ترشح کورتیزول در افراد مختلف متفاوت است.
انسانها به طور بیولوژیکی واکنشهای متفاوتی به استرس نشان میدهند.
ممکن است یک نفر در یک موقعیت مشابه نسبت به یک فرد دیگر، سطح بیشتری از کورتیزول ترشح کند.
مطالعات نشان دادهاند که افرادی که در واکنش به استرس، سطح بیشتری کورتیزول ترشح میکنند، تمایل به خوردن غذای بیشتر نیز دارند.
ترجمه: کلینیک الکترونیکی روانیا
منبع:http://neshat-e-zendegim.blogsky.com/1390/10/02/post-27/