انواع سوء رفتار عبارت است از :
1-سوء رفتار جسمی : مشاهده علایم جسمی در سالمند ، که با این علایم به مراکز اورژانس و سوانح مراجعه می کند .
2-غفلت : شایع ترین شکل سوء رفتار مخصوصا ٌدر خانواده های کم درآمد است . تغذیه نا مناسب – سوختگی ناشی از ادرار – علایم کم آبی در بدن – لباس نامناسب – تنها ماندن سالمند در منزل و عدم ایمنی در منزل از مصادیق بارز غفلت می باشد .
3-سوء رفتارروانشناختی : به هر نوع توهین کلامی یا غیرکلامی که برروی احساسات سالمند یاعزت نفس وی تاثیربگذارد وسبب بهم خوردن تعادل روانی وعاطفی سالمندگردداطلاق می شود .
4- سوء رفتار مالی : بهره برداری از منابع و اموال نقدی و غیر نقدی سالمند برای استفاده شخصی و نیز عدم توجه اعضا خانواده به نیاز های مالی سالمند جهت رفع مایحتاج روزانه وی گفته می شود .
5- تجاوز به حقوق : گرفتن تصمیم در رابطه با امور زندگی حق ضروری هر شخص از جمله افراد سالمند است . که این حقوق شامل : آزادی شخصی – آزادی بیان – حق تصمیم گیری و ... است .
سالمندان مایلند تحت هر شرایطی با اعضای خانواده خود زندگی نمایند حتی اگر مورد سوء رفتاریا مراقبت های غیر استاندارد قرار گیرند .
اقداماتی که باید پیش از شروع سوء رفتارصورت گیرد و امکان بروز بعدی سوء رفتاررا از بین ببرد شامل موارد ذیل است :
1-شناسایی خانواده های در معرض خطر
2-تقویت خانواده جهت پذیرش و سازگاری بیشتر با نیاز های سالمند و فشارهای مختلف زندگی
3-فراهم کردن منابع حمایتی در جامعه
4-اساسی ترین راه پیشگیری و نهایتا" درمان داشتن یک الگوی تربیتی صحیح در زندگی بشر می باشد . طبعا" با تذکرات مکرر و آ موزش های مستقیم و غیر مستقیم وصول این امر امکان پذیر است .