پژوهشگران بهداشت می گویند ۹۵ درصد از مردم پس از استفاده از سرویس بهداشتی دست های خود را به خوبی نمی شویند . و یا اصلا نمی شویند .
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز، در یک بررسی ۴۰۰۰ نفر که از سرویس های بهداشتی عمومی استفاده می کردند ، با استفاده از دوربین مخفی مورد مطالعه قرار گرفتند . اطلاعات به دست آمده نشان داد که تنها ۵ درصد از افراد پس از استفاده از سرویس بهداشتی دست های خود را به درستی می شویند.
با شستن دستها به شکل صحیح و بهطور مرتب، میتوان از ابتلا به انواع بیماریهای تنفسی مانند آنفلوآنزا ، سارس، سرماخوردگی، و سایر بیماریهای عفونی مانند هپاتیت A و اسهال پیشگیری کرد. پس بهتر است با شستن دستها به جنگ میکروبها بروید.
آزمایش ها نشان داد که سطح دست های این افراد پوشیده از میکروب های عفونت زایی بود که در صورت بی توجهی به آنها ، مشکلات بهداشتی فراوانی برای فرد به وجود می آید.
همه ما شستن دستها را از کودکی یاد میگیریم، اما وقتی سرمان شلوغ است و عجله داریم این کار را با دقت انجام نمیدهیم و یا حتی گاهی فراموش میکنیم دستانمان را بشوییم.
برای شستن دستها حتما از آب و صابون استفاده کنید. این کار را سریع و با عجله انجام ندهید و زمان کافی را به این کار اختصاص دهید. با پیشگیری از بیماری در وقتتان صرفه جویی خواهد شد.
براساس آخرین آمار سازمان بهداشت جهانی ۱۰ درصد از شهروندان آمریکایی پس از استفاده از سرویس بهداشتی دست های خود را نمی شویند و یک سوم از افرادی که دستشان را می شویند، با صابون بیگانه اند و این کار را با آب خالی انجام می دهند.
مرکز کنترل و پیشگیری بیماری های عفونی آمریکا ( CDC ) به مردم هشدار داده است که شستن دست ها را جدی بگیرند چراکه مهمترین عامل در کنترل و پیشگیری از بیماری های عفونی است.
مهمترین عامل گسترش بیماری های عفونی در دانشگاه ها و بیمارستان ها، عدم توجه به اصول بهداشتی و مخصوصاً شستن دست هاست.
یکی از آلوده ترین تجهیزات رایج در مکان های عمومی صفحه کلید است.
باید به دستگیره ها و شیرهای آب در مکان های عمومی نیز توجه کرد، در مکان های عمومی لازمست که تمام دستگیره ها و شیرها با دستمال کاغذی باز شوند و پس از استفاده از صفحه کلید هم دست ها به خوبی شسته شوند.
مدت زمان لازم برای شست وشوی دست ها باید حدود ۲ دقیقه باشد. شست وشوی لابه لای انگشتان بسیار مهم است ولی اغلب افراد به آن توجهی ندارند.
یکی دیگر از مهمترین عوامل میکروب زا، ناخن های بلند است.
آگاهی افراد جامعه از اصول بهداشتی و آموزش صحیح در این زمینه ضروری است و این فعالیت باید از خانواده ها آغاز شود.
مراحل شستشوی دست :
دستها را با آب خیس کنید.
- به مقدار کافی مایع دستشویی برای هر دو دست بردارید.
- کف دستها را به یکدیگر مالش دهید.
- با دست راست پشت دست چپ و لابهلای انگشتان را مالش دهید.(وبالعکس)
- کف دستها را به صورتی که انگشتان درون هم باشند، روی یکدیگر مالش دهید.
- پشت انگشتان را بوسیله کف دست دیگر و به طوری که در هم قفل هستند، مالش دهید.
- هر یک از انگشتان شست را بوسیله کف دست دیگر به صورت حرکت چرخشی تمیز کنید.
- سر انگشتان را در کف دست دیگر به صورت حرکت چرخشی و رفت و برگشتی مالش دهید.
- دستها را کاملا آبکشی نمائید.
- دستها را با دستمال کاغذی یا یکبار مصرف کاملا خشک نمائید.
- شیر آب را بوسیله دستمال کاغذی ببندید.
- اکنون دستهای شما کاملا تمیز است.