دکتر اینترنتی

مطالب متنوع پزشکی و آموزشی

دکتر اینترنتی

مطالب متنوع پزشکی و آموزشی

آشنایی با خواص چغاله بادام

چغاله بادام، میوه بادام درختی است که در نواحی مرکزی و غربی آسیا از جمله افغانستان، ایران، سوریه و فلسطین پرورش می‌یابد.

میوه درخت بادام در ابتدای رویش تا حدودی سفت بوده و قشر خارجی آن سبز رنگ و پوشیده از کرک ظریفی است. در داخل آن نیز روکشی قرار دارد که سفید و نرم بوده و مغز آبکی و نازک بادام را در خود نگهداری می‌کند. به مرور پوسته‌های رویی و داخلی بادام سخت‌تر شده و مغز بادام نیز شکل نهایی خود را می‌یابد. از زمانی که میوه جوان است و هنوز رشد کامل نکرده و کال است، به آن چغاله بادام گفته می‌شود.

* به نوشته «ehow»، این میوه قبل از مصرف باید خوب شسته شود.

*مصرف این میوه از گرفتگی عضلات جلوگیری می‌کند. ترکیبات اسیدی آن، مانع از آسیب رسیدن به معده و بروز سرطان معده می‌شود.

* مصرف این میوه باعث تقویت لثه و ریشه دندان‌ها می‌شود.

* خشکی دهان را از بین می‌برد.

* این میوه که کمی تلخ است حاوی مقداری اسید سیانیدریک و ترکیبی از سم خطرناک سیانور است که مصرف آن ممکن است باعث مسمومیت شود.

مصرف بیش از حد این میوه باعث سردرد، حالت تهوع، اسهال و دل درد می‌شود.

آشنایی با خواص رژیمی گریپ‌فروت

گریپ‌فروت میوه‌ای است که در تمامی فصول سال قابل دسترسی بوده و سرشار از مواد مغذی و ترکیبات آنتی‌اکسیدانی قوی است.

گریپ فروت (میوه انگور) همانطور که ازنامش پیداست مانند انگور (grape) به صورت خوشه‌ای روی درخت رشد می‌کند.
گوشت خوراکی درون گریپ فروت به رنگ‌های سفید، صورتی یا قرمز وجود دارند و در سراسر سال از بهار گرفته تا زمستان به وفور قابل دسترسی هستند.

این میوه علاوه بر اینکه شاداب‌کننده بوده و طعم مطبوعی دارد دارای خواص رژیمی است که در اینجا به برخی از آن‌ها پرداخته‌ایم.

ویتامین C

مصرف یک گریپ‌فروت کامل بیش از 100 درصد نیاز روزانه بدن به این ویتامین را تامین می‌کند. ویتامین C وظایف چندگانه مهمی را در بدن برعهده دارد. این ویتامین نه تنها یک آنتی‌اکسیدان قوی محسوب شده، بلکه وجود آن برای ترمیم زخم‌ها و جراحات از اهمیت خاصی برخوردار است.

جذب مناسب ویتامینC به بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک شایانی می‌کند.

پکتین

گریپ‌فروت منبع خوبی از فیبر محلول محسوب می‌شود که که به تقویت قلب می‌پردازد. پکتین نوعی فیبر محلول است که تحقیقات نشان داده موجب کاهش کلسترول می‌شود.

همچنین ثابت شده پکتین سطح گلوکز خون را نیز کاهش می‌دهد از اینرو محافظ خوبی در برابر ابتلا به دیابت نوع 2 نیز محسوب می‌شود.

گریپ‌فروت

لیکوپن

لیکوپن نیز ترکیب آنتی‌اکسیدانی دیگری است که مسئول ایجاد رنگ قرمز در میوه و سبزی‌جات خاصی است.

لیکوپن می‌تواند احتمال خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، بیماری‌های چشمی و انواع مختلف سرطان را کاهش دهد.

گریپ‌فروت‌های صورتی و قرمز سرشار از لیکوپن هستند.

لیمونین

لیمونین فیتونوترینت موجود در مرکبات است و مسئول طعم تلخ در گریپ‌فروت است. تحقیقات نشان داده این ترکیب با بسیاری از سرطان‌ها شامل دهان، پوست، ریه، سینه، شکم (معده) و روده مبارزه می‌کند.

آشنایی با خواص پوست لیموترش

از مزایای مفید پوست لیمو می‌توان به پاک‌سازی کبد، تقویت مویرگ‌ها، درمان عفونت گوش، گردش خون منظم، کاهش انقباضات ماهیچه‌ای، جلوگیری از سکته و ... اشاره کرد.

بسیاری از ما درباره خواص مفید و ارزش غذایی پوست لیمو اطلاعی نداریم، بنـابراین بهتر است قبل از دور انداختن پوست لیمو کمی به خواص آن فکر کنیم، چرا که حتی پوست لیمو نیز بسیار مفید است.

پوست لیمو و سلامت استخوان و مفاصل

پوست لیمو به بهبودی سلامت استخوان کمک می‌کند، زیرا سرشار از کلسیم و ویتامین C است که در حفظ و بهبود سلامت استخوان نقش دارند. پوست لیمو همچنین از ابتلا به بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان، آرتریت روماتوئید و رماتیسم التهابی جلوگیری می‌کند و در کاهش استرس اکسیداتیو نقش دارد.

پوست لیمو و سرطان

پوست لیمو حاوی مقدار زیادی بیوفلاونوییدهای مرکبات است که منبع بسیار قوی برای مبارزه با استرس اکسیداتیو در بدن می‌باشد. مردم به ندرت آگاهی دارند که از پوست لیمو در جلوگیری و درمان سرطان استفاده می‌شود. پوست لیمو حاوی سالوسترول Q 40 و لیمونن می‌باشد که با سلول‌های سرطانی موجود در بدن مبارزه می‌کند.

پوست لیمو و سلامت قلب

فلاونوییدهای پلی‌فنول موجود در پوست لیمو باعث کاهش سطح کلسترول خون می‌شود که در بهبود سلامت قلب مفید است. از طرفی وجود پتاسیم در پوست لیمو باعث حفظ فشارخون در سطح مناسب می‌شود. بدین ترتیب پوست لیمو از بیماری‌های قلبی، حمله قلبی و ابتلا به دیابت جلوگیری می‌کند.

پوست لیمو و دهان و دندان

پوست لیمو همچنین برای بهداشت دهان و دندان مفید است. کمبود ویتامین C مشکلاتی نظیر خونریزی لثه، اسکوروی و التهاب لثه را به وجود می‌آورد. پوست لیمو سرشار از اسیدسیتریک می‌باشد که می‌تواند کمبود ویتامینC موجود را تامین کند و علاوه بر آن با مشکلات شناخته‌شده دهان و لثه به مبارزه بپردازد.

پوست لیمو و کاهش وزن

پوست لیمو در کاهش وزن نیز موثر است. پوست لیمو دارای اجزاء ترکیب‌کننده‌ای هست که به عنوان پکتین شناخته شده است و مسئولیت کاهش وزن بدن را به عهده دارد.

پوست لیمو و سلامت پوست

پوست لیمو در جلوگیری از مشکلات پوستی نظیر چین و چروک، آکنه، رنگدانه‌ها و لکه‌های تیره نقش دارد؛ چرا که رادیکال‌های آزاد نقش بسیار مهمی در این فرایند بازی می‌کنند و پوست لیمو سرشار از آنتی‌اکسیدان است و تا حد زیادی در سم‌زدایی پوست نقش دارد.

دیگر خواص پوست لیمو

از دیگر مزایای مفید پوست لیمو می‌توان به پاک‌سازی کبد، تقویت مویرگ‌ها، درمان عفونت گوش، گردش خون منظم، کاهش انقباضات ماهیچه‌ای، جلوگیری از سکته و ... اشاره کرد.

بهترین روش برای خوردن پوست لیمو

اکنون اجازه دهید بهترین شیوه برای خوردن پوست لیمو را پیشنهاد کنیم. ابتدا باید لیمو را در فریزر نگهدارید تا فریز شود. سپس آن‌ها را خرد یا رنده کنید. حال می‌توانید این تکه‌ها را در سالاد استفاده کنید و یا مستقیماً با مقداری شکر مخلوط کرده و میل بفرمایید. این بهترین شیوه است تا هم از مزه و هم از خواص مفید پوست لیمو بهره‌مند شوید.

فواید عصاره‌ی روغنی پوست لیموترش

پژوهشگران می‌گویند: مصرف عصاره روغنی پوست لیموترش چربی‌های مضر خون را کاهش می‌دهد و دستگاه ایمنی بدن را تقویت می‌کند.

گروهی از پژوهشگران دانشگاه‌های آزاد اسلامی تهران، علوم پزشکی بقیه الله و کردستان، تأثیر مصرف عصاره روغنی پوست لیموترش را بر میزان چربی‌های خون و گویچه‌های سفید خون شماری از موش‌های آزمایشگاهی بررسی کردند.

بر اساس این بررسی که مشروح آن در شماره جدید مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان منتشر شد، مصرف عصاره روغنی پوست لیموترش، میزان چربی زیانبار خون یا در اصطلاح کلسترول ال دی ال و تری گلیسیرید خون را کاهش و تعداد گویچه‌های سفید خون را افزایش می‌دهد.

به گفته پژوهشگران مصرف عصاره روغنی پوست لیموترش با کاهش چربی‌های مضر خون، بروز تصلب شرایین و در نهایت بیماری‌های قلبی عروقی را کاهش می‌دهد.

همچنین به گفته آنان مصرف این عصاره، با افزایش گویچه‌های سفید به ویژه لنفوسیت‌ها، دستگاه ایمنی بدن را تقویت و از بروز بیماری‌های عفونی و سرطان جلوگیری می‌کند.

آشنایی با خواص شاه بلوط

مواد مغذی و خواص میوه‌ی شاه‌بلوط وسیله‌ی مناسبی برای مقابله با بیماری‌هایی مانند بیماری‌های قلبی عروقی و برخی از سرطان‌ها محسوب می‌شوند.

شاه‌بلوط یک میوه‌ی پاییزی و سرشار از خاصیت بوده و حاوی منیزیم می‌باشد و مناسب برای اهالی ورزش است، به خوبی شما را سیر می‌کند، کلسترول خونتان را پایین می‌آورد و غیره. با ما باشید تا با گوشه‌ای از خواص این میوه آشنا شوید.

میوه‌ی شاه‌بلوط و کلی انرژی زود جذب

شاه‌بلوط سرشار از نشاسته است و برای همین هم یک ماده‌ی غذایی انرژی‌زا محسوب می‌شود. گلوسیدهای موجود در آن بعد از پخته شدن به راحتی هضم می‌شوند و به تدریج تولید انرژی می‌کنند. مزیت شاه‌بلوط این است که قند خون را به سرعت بالا نمی‌برد و شاخص گلیسمی آن نیز بالا نیست. وجود ویتامین‌های خانواده‌ی B (به خصوص ویتامین B1) در این میوه باعث می‌شود که بدن بتواند به خوبی گلوسیدهای آن را جذب کرده و تولید انرژی کند.

این میوه سرشار از فیبر است برای همین هم با اشتهای زیاد مقابله کرده و به خوبی از عهده‌ی سیر کردن شما بر می‌آید. در واقع با مصرف مقدار کمی از این میوه هم سیر می‌شوید. خوشبختانه برای طبخ این میوه نیازی به افزودن روغن نیست.

میوه‌ی شاه‌بلوط: پر از مواد معدنی

میوه‌ی شاه‌بلوط سرشار از مواد معدنی است و برای همین هم برای ورزشکاران بسیار مفید است. این میوه حاوی میزان زیادی پتاسیم، آهن و عناصر مغذی است که برای بدن ورزشکاران لازم است. میوه‌ی شاه‌بلوط همچنین منبع خوب منیزیم است. در واقع 100 گرم از این میوه 10 تا 15 درصد نیاز روزانه‌ی ما به این ماده‌ی معدنی را تامین می‌کند.

مواد مغذی و خواص میوه‌ی شاه‌بلوط وسیله‌ی مناسبی برای مقابله با بیماری‌هایی مانند بیماری‌های قلبی عروقی و برخی از سرطان‌ها محسوب می‌شوند

باید بدانید که جذب میزان کافی منیزیم معمولاً کار ساده‌ای نیست به خصوص اگر استرس زیادی داشته باشید. از این گذشته میوه‌ی شاه‌بلوط حاوی منگنز و مس نیز می‌باشد. 100 گرم از این میوه 10 تا 20 درصد منگنز و 10 درصد مس بدن را تامین می‌کند.

میوه‌ی شاه‌بلوط: برای پیشگیری از بیماری‌ها

مواد مغذی و خواص میوه‌ی شاه‌بلوط وسیله‌ی مناسبی برای مقابله با بیماری‌هایی مانند بیماری‌های قلبی عروقی و برخی از سرطان‌ها محسوب می‌شوند.

در واقع گلوسیدهای پیچیده، میزان اسیدهای چرب اشباع‌نشده و فیتواسترول‌ها، فیبرها و میزان بالای منیزیم، مس و ویتامین E موجود در این میوه تضمین‌کننده‌ی سلامتی بدن محسوب می‌شوند و بیماری‌ها را از شما دور می‌کنند.

شاه بلوط

منبع: lanutrition